iç mimari görselleştirme Options

Yapay zeka destekli bir görselleştirme uygulaması olan Veras, modelinizin geometrisine bağlı kalmanızı gerektiren projeler için tasarımlarınızda ince ayar yapmanızı sağlıyor. Evolabs'in ürünü olan Veras, kullanıcılarına birbirinden farklı özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında geometriyi geçersiz kılma oranında değişiklik yapmanızı sağlayan Geometry Slider, detaylar üzerinde çalışabildiğiniz Render range ve proje içinde zamanda geriye gitmenizi mümkün kılan "Render from Same Seed" gibi özellikler yer alıyor.

Üçüncüsü render alırken hangi yazılım ve eklentileri kullanıyoruz? Dördüncüsü ise BIM (making İnformation Modelling) yani akıllı modelleme için hangi programları kullanabiliriz, bu konularda bilgi ve önerilerimizi aktaracağız.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, mimari görselleştirme süreci daha da gelişmekte ve tasarımcılara daha fazla olanak sunmaktadır. Bu sayede, mimari projeler daha önce Helloç olmadığı kadar Web, çekici ve anlaşılır hale gelmektedir.

Aslında sanatsal görseller oluşturulamadığını söylemek de doğru olmaz. Detaylı bir çalışmayla ve render edilen görseller Photoshop applicationıyla düzenlendiğinde fotorealistik, etkileyici görseller oluşturmak da mümkün. Lumion yazılımını akıcı bir şekilde kullanmanız içinse iyi bir ekran kartına ihtiyacınız olduğunu hatırlatalım.

Bir yapıyı ve iç mekân düzenini, özellikle de henüz varolmayan projeleri, sanal bir dünyada gezinerek hissetmek ve bu sayede değişiklikleri anlık olarak değerlendirme fırsatı sunuyor.

Aynı zamanda ücretsiz olması ve daha az kullanıma sahip olması nedeniyle de kaynak sayısı diğer programlara kıyasla kısıtlı. Fakat son zamanlarda bu açığın kapandığını görüyoruz ve bu kıyas parametresinin geçerliliğinin giderek kaybolacağını ön görmek mümkün.

Platformda 2 boyutlu ya da 3 boyutlu kat planları oluşturabilir, kat planlarındaki odalara mobilyalar yerleştirebiliyorsunuz. Bu advertımların ardından ise hazırladığınız tasarımlar üzerinden gerçekçi render'lar almanız mümkün.

3D Modelleme ve mimari görselleştirme teknolojilerinin ilerlemesi, mimarlar ve tasarımcılar için hayal gücünün sınırlarını zorlayan yeni olanaklar sunmaktadır. Bu yenilikçi araçlar sayesinde, bir binanın ya da iç mekanın henüz inşa edilmeden önce bile, gerçekçi bir şekilde görselleştirilmesi mümkün hale gelmiştir, bu da müşterilerin ve yatırımcıların projeleri daha iyi anlamasına ve onay süreçlerinin hızlanmasına katkı sağlar.

3ds Max ve Maya içinse ücretsiz eğitim versiyonlarını indirerek öğrenme süreciniz için programları ücretsiz olarak edinebilmekte fakat profesyonel olarak ticari işlerinizde kullanmak istediğinizde programları satın almanız gerekmektedir.

Kullanıcıların cephe tasarımının ötesinde iç mekân kullanımını önemsediği bilinen bir durumken iç mekân tasarım ve 3D çizim çalışmalarının satış için gerekli bir sunum aracı olduğu açık bir durumdur. O nedenle satış için website dış mekân mimari görselleştirme sunumu hizmeti almak isteyen müşterilerimize, konut projelerinin iç mekân görselleştirme çalışmalarının da mutlaka satış kataloglarında yer almasını tavsiye ediyoruz. Bu noktada All Render olarak büyük ölçekli karma konut projelerinin satış süreçlerinde bulunmanın verdiği tecrübe ile uygun fiyatlarla satışa yönelik iç mekân tasarım ve sunumlarınızı yapmaktayız. 

Animasyonlar, proje sürecindeki değişiklikleri görselleştirmek veya mimari özellikleri vurgulamak için kullanılabilir.

3D modelleme ile mimari görselleştirme başlığı altında bu tekniklerin nasıl bir derinlik ve gerçekçilik kattığını, görsel sunumlar aracılığıyla tasarımın iletişimini nasıl güçlendirdiğini ve son olarak sanal gerçeklikle mimari deneyim konularını işleyerek, bu dijital araçların tasarım süreçlerine nasıl katkıda bulunduğunu ele alacağız.

Bu sebepledir ki arayüzünün diğer programlara göre ikinci sınıfile bir tasarıma sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dolayısıyla bu sebeple öğrenmesi de biraz daha zor oluyor diyebiliriz.

İyi hazırlanmış bir görsel sunum, karmaşık tasarım konseptlerini ve projenin felsefesini yalın bir dille ortaya koyma gücüne sahiptir; bu sayede, projeye ilgi duyan bireylerin veya grupların, projenin fonksiyonellik, estetik ve uyumluluk gibi unsurlarını görsel olarak kolayca değerlendirmelerine olanak tanır ve böylece, tasarım sürecinde geri bildirim alma şansını artırır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *