The Fact About iç mimari görselleştirme That No One Is Suggesting

Hızlı hacimler oluşturmak içinse Sketchup planı öne çıkıyor. Sketchup ile taslak hacimler oluşturuyorduk ama özellikle son yıllarda methodın yaygınlaşmasıyla eklenti ve 3D model kaynakları oldukça arttı. Bu nedenle taslak üretmenin de ötesine geçtiğini söylemek mümkün. Ama profesyonel mimari modelleme işleri için sketchup programı bazı eksikleri nedeniyle 3 boyutlu proje taslağı oluşturduğumuz ve fikrimizi three boyutlu eskiz niteliğinde kütle modelleri olarak ortaya koyup müşterilerimize sunmamızı sağlayan bir system niteliğinde. Sketchup, kolay öğrenim avantajı ve hızlı modelleme imkânı sunması sebebiyle mimarlık öğrencileri için önemli bir yazılım olsa da özellikle profesyonel mimari sunumlarda kullanmak isabetli olmayabilir.

Üçüncüsü render alırken hangi yazılım ve eklentileri kullanıyoruz? Dördüncüsü ise BIM (making İnformation Modelling) yani akıllı modelleme için hangi programları kullanabiliriz, bu konularda bilgi ve önerilerimizi aktaracağız.

3D görselleştirmeler, animasyonlar ve sanal turlar gibi araçlar, projeye dair inandırıcı ve etkileyici bir hikaye anlatımı sağlar.

Aslında sanatsal görseller oluşturulamadığını söylemek de doğru olmaz. Detaylı bir çalışmayla ve render edilen görseller Photoshop applicationıyla düzenlendiğinde fotorealistik, etkileyici görseller oluşturmak da mümkün. Lumion yazılımını akıcı bir şekilde kullanmanız içinse iyi bir ekran kartına ihtiyacınız olduğunu hatırlatalım.

Sanal gerçeklik sayesinde, müşteriler yapıları ve mekanları sadece dışarıdan gözlemlemekle kalmıyor, aynı zamanda içerisinde yer alarak çOkay daha kişisel ve ayrıntılı bir deneyim kazanabiliyorlar.

Maket ile kat planlarını ve render'ları kolayca yeniden düzenleyebildiğinizi de belirtelim. Ayrıca Maket, sunduğu yapay zeka asistanı ile mimari odaklı sorularınızı yanıtlıyor. Maket'in yapay zeka asistanına materyaller, maliyetler, tasarım seçenekleri ve yasal uyumluluklar hakkında sorular sorabiliyorsunuz. Coohom

Aksi halde en basit ve okunaklı arayüzün Sketchup methodında olduğu açıktır. Fakat Maya ve Blender ile karşılaştırılınca 3ds Max biraz daha öğrenmesi kolay olan bir arayüz sunmaktadır. Maya’nın 3ds Max ile ciddi farklarının olmadığını söylemek mümkün. Blender ise ücretsiz bir software olup, buna bağlı olarak arkasında büyük bir yazılım ekibinin olmadığı tahmin edilebilir.

3D Modelleme ve mimari görselleştirme teknolojilerinin ilerlemesi, mimarlar ve tasarımcılar için hayal gücünün sınırlarını zorlayan yeni olanaklar sunmaktadır. Bu yenilikçi araçlar sayesinde, bir binanın ya da iç mekanın henüz inşa edilmeden önce bile, gerçekçi bir şekilde görselleştirilmesi mümkün hale gelmiştir, bu da müşterilerin click here ve yatırımcıların projeleri daha iyi anlamasına ve onay süreçlerinin hızlanmasına katkı sağlar.

İç mekân tasarımı hizmeti çerçevesinde salon tasarımları, mutfak tasarımları, yatak odası tasarımları gibi konut iç mekânlarının yanı sıra; otel, kafe ve ofis gibi mekânların da özgün ve uygulanabilir iç mekân tasarımları için mimar ekibimizle tasarım ve iç mekan görselleştirme hizmeti vermekteyiz. İç mekân tasarımı zemin döşemesinden, tavan uygulamasına, duvar tasarımlarından, hareketli mobilya konseptlerinin belirlenmesine kadar detaylı bir çalışmay wellı kapsamaktadır. İç mekân görselleştirme çalışmaları bu yönüyle en az cephe tasarımı kadar önemli detaylara sahiptir denebilir. O nedenle özel (satış için örnek daire görseli niteliğinde değil, uygulamaya yönelik olan) iç mekân görselleştirme ve tasarım çalışmalarımızın bitiminde mekânın tüm detaylarının ifade edildiği 3D render görsellerinin yanında uygulamaya yönelik zemin döşeme prepareı, tavan prepareı, sabit mobilyaların detayları ve mekânın çeşitli kısımlarından nokta detaylarını teknik çizim formatında da sunmaktayız.

Mimarlık odaklı dokümantasyon girişimi Swapp proje portföyünüzü analiz ederek tasarım sürecindeki dokümantasyon alışkanlıklarınızı ve açıklama pratiklerinizi ortaya çıkarıyor. Swapp'ı bir kopilot olarak düşünebilirsiniz. Verileriniz, talebe dayalı kural setleri ve algoritmalar geliştirmek için kullanılıyor.

Animasyonlar, proje sürecindeki değişiklikleri görselleştirmek veya mimari özellikleri vurgulamak için kullanılabilir.

Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.

Bu sebepledir ki arayüzünün diğer programlara göre ikinci sınıf bir tasarıma sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dolayısıyla bu sebeple öğrenmesi de biraz daha zor oluyor diyebiliriz.

Revit yazılımı Autodesk firmasının olup ArchiCAD ise Graphisoft advertında bir firmanın geliştirdiği yazılımlardır. Revit’in avantajı ücretsiz olan bir eğitim versiyonunun olması ve hemen kullanmaya başlayabilmemiz. Sektörde de son zamanlarda Revit’in yağın olduğu görüyoruz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *